Skip to main content
Trans-Saar B.V.Vacatures

Trans-Saar B.V. – Waterklerk/Operator

Home » Trans-Saar B.V. - Waterklerk/Operator

VACATURE | 26 MAART 2024

Trans-Saar B.V. – Waterklerk/Operator

Trans-Saar B.V. is een dochteronderneming van het Duitse Staal- en Hoogovenconcern Dillinger A.G. en is gevestigd te Zwijndrecht.  Zij produceren staal voor o.a. de windmolen industrie, maar ook voor bruggen- en scheepsbouw. De komende jaren staan ook bij ons moederbedrijf in het teken van vergroening en de omschakeling van ruwe grondstoffen als erts en kolen naar schroot als basis voor onze eindproducten.

Voor ons kantoor in Zwijndrecht zijn wij met spoed op zoek naar een kandidaat voor de functie van een Waterklerk / Operator met enkele jaren ervaring in het vak.

In deze functie ben je werkzaam op onze “Kapiteinskamer”. Door deze afdeling worden de aanlopen van zeeschepen afgehandeld in de havens van Rotterdam, Amsterdam en Vlissingen. Ons ladingpakket bestaat voor het grootste deel uit ijzererts, kolen en staalproducten. We behandelen echter ook schepen die de havens alleen aandoen voor een bunkeroperatie of bemanningswissel.

WAT ZIJN DE WERKZAAMHEDEN?

  • Het in en uitklaren van schepen en bezoeken aan boord;
  • Het dagelijks contact onderhouden met schepen, rederijen en stuwadoors en autoriteiten zoals de Douane, Zeehavenpolitie en Havendienst;
  • Het assisteren van de kapitein en de bemanning tijdens het verblijf in de haven;
  • Het bijhouden van de verschillende systemen zoals Portbase, Gatship en Softpak. Ervaring met deze softwarepakketten is duidelijk een pré!
  • Naast de werkzaamheden op de kapiteinskamer wordt er ook van je verwacht onze binnenvaartafdeling te ondersteunen.

FUNCTIE-EISEN

  • Je hebt een relevante vooropleiding en, belangrijk, enkele jaren ervaring als waterklerk;
  • In de maritieme wereld waarin wij werkzaam zijn is Engels de voertaal; Met onze Duitse achtergrond is (basis)kennis van de Duitse taal is echter wel wenselijk gezien het dagelijks contact met onze moedermaatschappij en onze zusterfirma in Duitsland;
  • De Rotterdamse haven draait 24/7, dus wij ook. Wij werken in een roulatiesysteem voor de avond- en weekenddiensten en verwachten daarnaast ook een flexibele instelling wanneer er onverhoopt buiten deze “vaste” diensten moet worden gewerkt;
  • Je bent uiteraard in het bezit van een rijbewijs B. Een bedrijfsauto maakt deel uit van onze arbeidsvoorwaarden, die uiteraard marktconform zijn en dat geldt natuurlijk ook voor het aangeboden salaris.
Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in deze dynamische functie in een klein, gevarieerd en hecht team? Dan zien we je CV en motivatiebrief graag tegemoet!

Je kunt je brief en CV sturen aan Henk Biesheuvel door op onderstaande button te klikken.

IK WIL SOLLICITEREN

Leave a Reply

Close Menu