Skip to main content

WAT IS EEN
CARGADOOR?

Cargadoors zorgen er voor dat schepen op effectieve, efficiënte en veilige manier een haven aanlopen. Hierbij rekening houdend met lading, bemanning en aanverwante zaken aan boord van het schip met alle formaliteiten die daarbij noodzakelijk zijn.

Home » Cargadoor

WAT DOET EEN CARGADOOR?

De hoofdfunctie van de cargadoor is van oudsher het vertegenwoordigen van één of meerdere rederijen (de principaal) in een haven. Onderscheid moet worden gemaakt tussen het vertegenwoordigen van principalen actief in de lijnvaart en wilde vaart.

Alhoewel de dienstverlening in beide segmenten op maat wordt geleverd, kan ruwweg gesteld worden dat in de wilde vaart de taken van de cargadoor enerzijds gericht zijn op scheeps- en bemanningszaken en anderzijds op het optreden als vertegenwoordiger van de ladingbelanghebbenden. In de lijnvaart speelt het acquireren van lading en dus het contact met de verschepers daarentegen een belangrijke rol.

Ook cargadoor worden?
Cargadoor zijn leer je vooral door het te doen! De opleidingen Internationale Havenlogistiek op mbo-niveau en de cursussen Cargadoor I, Waterklerk of Operator Tanker Agency bieden een prima basis om als cargadoor aan de slag te gaan.

De hoofdfunctie van de cargadoor valt uiteen in een scala van hoofdtaken en andere activiteiten. Bekijk deze op de Algemene Nederlandse Cargadoorsvoorwaarden (ANCV) pagina via onderstaande button.

Bekijk ANCV pagina

CAMPAGNE CARGADOORWORDEN.NL

De Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC) is de campagne ‘Cargadoor Worden’ gestart. Dit moet jongeren enthousiasmeren voor werken in de haven. Bekijk hieronder de campagnevideo of bezoek de campagnewebsite.

Close Menu