Skip to main content

PORTBASE.

Home » Thema’s » Portbase

Een goed functionerend Port Community Systeem is van cruciaal belang bij het voldoen van de meldplicht aan de verschillende overheidsinstanties aan de ene kant en het hergebruik van data binnen de totale logistieke keten aan de andere kant.

DIGITALE OPLOSSING VOOR LOGISTIEKE PROCESSEN.

Papieren processen worden steeds meer vervangen door digitale oplossingen waardoor processen steeds sneller en beter gaan verlopen. Daarnaast wordt de totale kwaliteit van data beter door verrijking vanuit de verschillende stakeholders. Naast de voordelen loert wel het gevaar van cybercrime om de hoek. Binnen de Klantpanels Cargadoors en Melding Schip worden gezamenlijk de prioriteiten bepaald.

AANDACHTSPUNTEN

Samen met Portbase worden de producten verder ontwikkeld en wordt er o.a. rekening gehouden met: de wensen van de cargadoors; een goede kosten/baten verhouding; eigenaarschap van data; autorisatiemodellen voor het delen van data. Portbase dient te zorgen voor een stabiel systeem met goede back-up faciliteiten en een hoge mate van beveiliging tegen mogelijke cybercrime. Datadelen zal gepromoot worden waar mogelijk.

VRAGEN?

Neem contact op.
Marco Tak

Directeur

Close Menu