Skip to main content

VAKKENNIS & TRAINING.

Home » Thema’s » Vakkennis & Training

De werkzaamheden van de cargadoors veranderen in een rap tempo. Sommige van oudsher typische cargadoorsactiviteiten zullen veranderen of zelfs helemaal verdwijnen. Dit betekent ook dat er andere competenties van het personeel worden verwacht.

Slim, slimmer, slimst

Op ministerieel niveau is het up-to-date houden van het zogenaamde Kwalificatiedossier Havenlogistiek van essentieel belang aangezien dit invloed heeft op de aangeboden lesstof op mbo-niveau. Vanwege de steeds hogere eisen die aan personeel worden gesteld, zal ook steeds meer de samenwerking met hbo-organisaties en universiteiten opgezocht worden. Met STC B.V. zullen de cursussen Cargadoor 1, Cargadoor 2 en Operator Tanker Agency up-to-date gehouden worden.

AANDACHTSPUNTEN
  • Verder ontwikkelen van de volgende onderwerpen in het lesprogramma: digitalisering + Portbase; communicatie (NL+EN); houding; presentatie-/vergadertechnieken; sollicitatie vaardigheden.
  • Zorgdragen dat stageopdrachten aansluiten op de realiteit.
  • Organiseren van uitwisselingsprogramma’s met overheidsinstanties.

VRAGEN?

Neem contact op.
Marco Tak

Directeur

NIEUWS & UPDATES.

NieuwsVakkennis & Training
30 november 2023

VRC lanceert ‘Cargadoor Worden’ campagne – Enthousiasmeren en inspireren jeugd voor de haven

Hiervoor is de gloednieuwe website cargadoorworden.nl ontwikkeld. Met de campagne beoogt de VRC de jeugd te inspireren en enthousiasmeren voor een loopbaan in de Rotterdamse haven.
NieuwsVakkennis & Training
7 juni 2021

Nieuw Havenervaringscentrum (HEC) op Maasvlakte 2

Havenbedrijf Rotterdam gaat een nieuw havenervaringscentrum (HEC) bouwen op Maasvlakte 2.
Close Menu