Skip to main content
Nieuws

Bijdrage van Vereniging van Rotterdamse Cargadoors

Home » Bijdrage van Vereniging van Rotterdamse Cargadoors

NIEUWSBERICHT | 10 DECEMBER 2022

Bijdrage van Vereniging van Rotterdamse Cargadoors

VRC Cargadoors Penning voor Havenmeester Rene de Vries
Cheque van € 100.000,- voor nieuwbouw Havenervaringscentrum

Tijdens het traditionele en drukbezochte VRC Cargadoors diner, is de Cargadoors Penning dit jaar uitgereikt aan Havenmeester Rene de Vries. Onder leiding van Rene de Vries is de Haven van Rotterdam, nautisch altijd goed en veilig bereikbaar voor de internationale scheepvaart. Tijdens de uitreiking roemde de VRC de inzet van Rene de Vries tijdens de uitdagende Coronaperiode. In tegenstelling tot andere omliggende havens, bleef de Rotterdamse haven ook toegankelijk voor schepen met besmette bemanningsleden aan boord. Hierdoor konden de betreffende bemanningsleden in medische centra behandeld worden. Bij het vaccinatieprogramma voor internationale zeevarenden was Rene de Vries een stuwende kracht. Ook is hij nauw betrokken bij diverse Port Welfare instanties.

20 jaar Portbase

In de toespraak van Kees Groeneveld, voorzitter van de VRC, werden veel voorbeelden van goede samenwerking tussen de VRC en andere publieke en private instanties genoemd. Zoals het Loodswezen, Douane en Havenbedrijf Rotterdam. Tevens stond hij stil bij het 20-jarig bestaan van Portbase , het digitale platform in de Rotterdamse haven. Groeneveld noemde dat de argwaan en angst bij de oprichting 20 jaar geleden is veranderd in een hele hechte partnership tussen de partijen. De Rotterdamse havengemeenschap kan niet meer zonder Portbase en wil de samenwerking nog verder intensiveren en uitbreiden.

Beleef de haven

Tenslotte overhandigden directeur Marco Tak en voorzitter Kees Groeneveld namens de VRC een cheque van € 100.000,- aan het nieuw te bouwen Havenervaringscentrum. De opvolger van Futureland zal in 2024 verrijzen op de Maasvlakte. In dit centrum zullen de vele verschillende facetten van de haven en loopbaanmogelijkheden in de Rotterdamse haven gepresenteerd worden voor een breed publiek. Bezoekers krijgen in diverse ruimtes alles te zien wat met de haven te maken heeft. Met dit centrum wordt gewerkt om het draagvlak voor het bestaan van de Rotterdamse haven bij relevante doelgroepen en stakeholders te behouden en vergroten.

Foto’s: © shipagents.nl / martensmultimedia

VRAGEN?

Neem contact op.
Marco Tak

Directeur

Leave a Reply

Close Menu