Skip to main content
Nieuws

VRC roept aandeelhouders Havenbedrijf op om snel duidelijkheid te geven over definitieve invulling CEO positie Havenbedrijf Rotterdam

Home » VRC roept aandeelhouders Havenbedrijf op om snel duidelijkheid te geven over definitieve invulling CEO positie Havenbedrijf Rotterdam

NIEUWSBERICHT | 30 NOVEMBER 2023

VRC roept aandeelhouders Havenbedrijf op om snel duidelijkheid te geven over definitieve invulling CEO positie Havenbedrijf Rotterdam

Tijdens het jaarlijkse cargadoorsdiner van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC) riep voorzitter Kees Groeneveld de aandeelhouders van het Havenbedrijf Rotterdam op om hun strijdbijl te begraven en snel duidelijkheid te geven over de definitieve invulling van de CEO positie bij het Havenbedrijf Rotterdam.

Volgens Groeneveld, is het zorgwekkend dat de twee aandeelhouders het niet met elkaar eens kunnen worden. Dit geeft een slecht signaal naar de lokale, nationale en internationale stakeholders van de Rotterdamse haven, want zij verwachten snel duidelijkheid over de definitieve invulling van deze zeer belangrijke positie. Tijdens zijn toespraak ontving Groeneveld direct veel bijval van andere belangrijke stakeholders in de Rotterdamse Haven, die allemaal duidelijkheid verwachten.

Groeneveld benadrukte dat hij veel respect en waardering heeft voor het goede werk van Interim CEO en COO Boudewijn Siemons, die samen met CFO Vivienne de Leeuw leiding geeft aan het Havenbedrijf Rotterdam.

Tevens werd er tijdens de toespraak opgeroepen om de scheepvaart in de haven goed aandacht te blijven geven. De VRC steunt alle duurzaamheidsaanpassingen en de daarbij benodigde energietransitie-maatregelen. De VRC begrijpt dat energietransitie een belangrijk thema is voor de Rotterdamse Haven en dat deze veel aandacht verdient, echter deed Groeneveld wel een oproep om in alle toekomstscenario’s en visies ook veel aandacht te blijven geven aan de scheepvaart gerelateerde zaken in de Rotterdamse haven.

De VRC lanceerde ook een nieuwe website www.cargadoorworden.nl om de afwisselende werkzaamheden van de cargadoors in de Rotterdamse haven goed onder de aandacht te brengen bij de jeugd.

VRAGEN?

Neem contact op.
Marco Tak

Directeur

Leave a Reply

Close Menu