Login

NIEUWS

 • Van Traa Advocaten N.V.

    Van Traa Advocaten N.V. is toegetreden als geassocieerd lid van onze vereniging. Zij houden zich bezig met uitoefenen of doen uitoefenen van de rechts praktijk. Contactpersoon...
  13.01.2020 Lees verder »
 • Neska Container Line B.V.

    Neska Container Line B.V. is toegetreden als geassocieerd lid van onze vereniging. Zij zijn expediteur, cargadoor, bevrachter en tussenpersoon in het goederenvervoer binnenvaart. Contactpersoon is de...
  29.10.2019 Lees verder »

Vacatures/Stages

HGK Shipping Rotterdam B.V. - Waterklerk / Operator

 

HGK Shipping GmbH, moederbedrijf van HGK Shipping Rotterdam BV (Voorheen Imperial Shipping Rotterdam BV) is een toonaangevend bedrijf op het gebied van droge bulk, gas- en liquids, binnenvaart, zeevaart & scheepsmanagement. Door het brede platform van diensten en zusterbedrijven, is HGK Shipping Rotterdam BV een betrouwbare werkgever met tal van kansen en mogelijkheden.

De afdeling ‘Agency’ van HGK Shipping Rotterdam BV specialiseert zich in zeegaande schepen met voornamelijk droge bulk ladingen (mineralen, ertsen, schroot, etc), alsmede stukgoed (plates, coils, etc) en is altijd bezig met het uitbreiden van expertises en het portfolio; zo valt sinds kort ook de wekelijkse verscheping van de liquid hydrochloric acid onder onze verantwoordelijkheden.
Als afdeling 'Agency' staan we in contact met kapietines (met bemanning), rederijen, charterers, havendiensten, leveranciers, stuwadoors, douane, (binnenvaart)bevrachters, surveyors en collega-agenten in laad- en loshavens. Dit alles om een soepele gang van zaken in de Nederlandse havens te waarborgen. Als agent komt hier een stuk coördinatie bij kijken, veel eigen initiatief & input, maar ook activiteiten aan boord. Tijdens scheepsbezoeken behandelt de agent documenten, het laden/lossen en alle zaken rondom de ‘port-stay’ van een schip (bunkers, bemanningswissels, inspecties, etc) aan boord met de kapitein en bemanning.


Diversiteit alom, waarbij je kennis en ervaring opdoet en in de praktijk brengt op kantoor en in de havens!

Kernactiviteiten

 • In- & uitklaren van zeeschepen / documentatie afwikkelen aan boord
 • Intensief contact met rederij, schip, charterers, stuwadoors en opdrachtgevers en andere belanghebbende partijen
 • Dossieropbouw & dossierbeheer, werkend volgens de richtlijnen
 • Calculeren van havenkosten op voorhand en afrekenen van het dossier naderhand
 • Verzorgen van algemene dienstverlening en administratieve opvolging
 • Zoeken naar kansen om aanbod uit te breiden
 • Douane formaliteiten afwikkelen

Competenties

 • Gewenste opleiding MBO (bij voorkeur STC of vergelijkbaar)
 • Je moet een teamplayer zijn, goed kunnen samenwerken
 • De informatie die je nodig hebt komt je niet zomaar aanwaaien, dus je moet proactief zijn
 • Elke dag is anders en een planning kan altijd op de schop gaan, improviseren dus! Ben je flexibel genoeg?
 • Niet alleen jij en het team moeten op de hoogte zijn van wat er gaande is; ook de klant en tal van andere belanghebbenden staan te popelen. Je moet dus accuraat kunnen werken.
 • Zie je kansen om de klant beter te bedienen? Kan er intern iets simpeler? Is het logisch om hier en daar wat aan te passen? Kom vooral door, wees klantvriendelijk en innovatief!
 • Spreek je Engels? Must! Duits? Gut! Habla meer talen? Laat het weten!

Wij zijn op zoek naar een teamplayer! Je leert snel, communiceert vlot, bent proactief en flexibel, je werkt accuraat en nauwkeurig, kan goed uitdragen waar je voor staat binnen en buiten het kantoor (je staat voor kwaliteit en service!) en kan goed schakelen en prioriteiten stellen. Verder heb je een rijbewijs B en heb je geen problemen met uren buiten kantoortijd en affiniteit met de haven en zeevaart. Een brede interesse in collega’s en de service die je de klant kan bieden (denk out of the box en in kansen!) zijn pluspunten.
Interesse? Stuur snel je CV met motivatie door op onderstaande button te klikken!Reageer « Terug naar overzicht